Mormântul lui Tutankhamon
Pe platoul Giza, faraonii își vesteau măreția prin intermediul uneia din minunile lumii- piramidele. În religia egipteană străveche, faraonii nu erau numai oameni și regi, ci și zei nemuritori.
Când mureau, faraonii erau dotați pentru eternitate cu mâncare, îmbrăcăminte și comori incredibile. Nu din vanitate, ci pentru a asigura libera trecere a regelui către viața de apoi. Dar pentru unii dintre egipteni lăcomia a umbrit credința: fiecare piramidă, idiferent cât de bine era păzită, era jefuită aproape imediat.
Astfel, locul de îngropăciune al faraonilor a fost mutat în 1570 î. Hr. într-un canion pustiu, care va deveni cunoscut drept Valea Regilor. După destrămarea civilizației egiptene, aceste locuri au fost și ele, jefuite și apoi date uitării. În secolul al XX-lea, o serie de arheologi, precum Theodore Davis, au început săpăturile în zonă pentru a scoate la lumină comorile pierdute. Însă unul din cei mai cunoscuți arheologi și egiptologi care au săpat aici a fost Howard Carter, cel care a descoperit mormântul lui Tutankhammon, cel mai bine păstrat cavou al unui faraon egiptean. Acest film documentar prezintă povestea descoperirii lui Carter, una din cele mai valoroase din istoria arheologiei.