Headlines
Published On:sâmbătă, 16 iunie 2012
Posted by Unknown

Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu

“- Nu vreau mobila, Gogule. Vreau sufletul tău, Gogule.
- Ce vrei dragă?
- Gogule, n-am nevoie de mobilă. Am nevoie de căldură sufletească.
- Vine şi căldura sufletească după aceea. Nu te uiţi ce trusou ai? Ce frigider? Ce covoare! Ce fotolii!…Crezi că n-o să găseşti un om cu sufletul curat care să vrea să se odihnească în asemenea fotolii?”
Două cupluri soț și soție cum nu se poate mai prost potrivite: Clementina, o fanatică a cinstei și corectitudinii, este căsătorită cu Gogu, un evazionist fiscal cu concepții patriarhale care îi interzice soției să muncească. Ortansa, în schimb, nu visează decât să fie întreținută de un bărbat, să stea acasă în puf și în lux, doar că soțul ei, inspector la Fisc, este un om prea corect ca să ia șpagă și soția lui suferă sincer din cauza asta.
Eroii noștri suferă și tot suferă până când cei doi ariviști ai piesei au revelația potrivirii lor temperamentale. Așadar Gogu își părăsește soția, Ortansa îi dă papucii lui Emilian, și amândoi încearcă să construiască o relație bazată pe întunericul lor comun. Normal ar fi ca Emilian și Clementina să se resemneze, poate chiar să se apropie, dar acești oameni cinstiți au nevoie de contrapărțile lor întunecate pentru a funcționa. Gogu poate trăi fără cinstea Clementinei, dar Clementina nu poate fără înjurăturile lui Gogu. De aici se naște un cadril fantastic în care patru oameni aleargă după fericire prin meandrele sentimentale și juridice ale universului lor strâmt și închis.

Durata: 78 minute
Distribuţie: Horațiu Mălăele, Dana Dogaru, Virginia Mirea, Şerban Cellea, Tamara Buciuceanu, Mitică Popescu, Gheorghe Pufulete.
Regie: Dan Puican

About the Author

Posted by Unknown on 16:07. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

By Unknown on 16:07. Filed under , , , . Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 comentarii for "Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu"

Leave a reply

    Blog Archive